Кафедра експертизи харчових продуктiв НУХТ

Історія кафедри

Реформування національної економіки в Україні призвело до демонополізації харчової промисловості, різкого послаблення відомчого контролю за виробництвом та реалізацією харчових продуктів, в тому числі і дитячих, до активізації приватної підприємницької діяльності та збільшення обсягів імпорту продовольства. Все це позначилося на якості як вітчизняної, так і імпортної продукції.

Необхідність підготовки спеціалістів з якості та безпеки харчових продуктів визначається тим, що забезпечення населення якісним продовольством має виняткове соціальне та політичне значення і є пріоритетним завданням Уряду України, котрий піклується про високу якість життя народу, збереження генофонду своєї нації, продовольчу та інтелектуальну незалежність країни. Разом з тим розширення асортименту харчових продуктів з використанням різноманітних функціональних інгредієнтів (харчових добавок, ароматизаторів, барвників, прянощів, комплексних поліпшувачів, нутрицевтиків тощо) та розроблених нових методик визначення безпеки таких інгредієнтів для здоров’я людини вимагає від технологів відповідної кваліфікації, тому фахівці з якості та безпеки харчування необхідні як у найближчі роки, так і в подальшому.

Саме тому з 2011 р. в Університеті розпочата підготовка магістрів за спеціальністю „Якість, стандартизація та сертифікація”,
а з 2013 р. - бакалаврів за напрямом "Технологічна експертиза та безпека харчової продукції".

 

Положення про кафедру