Кафедра експертизи харчових продуктiв НУХТ

Асистент кафедри експертизи харчових продуктів Олег Адаменко провів відкрите лабораторне заняття «Ідентифікація та оцінка якості м'яса та м'ясних продуктів» для студентів 5 курсу, на якому були присутні викладачі кафедри. 

     Олег Адаменко ознайомив студентів з методами визначення видової приналежності м'яса та його свіжості. Під час лабораторного заняття досліджено три зразки м'яса свинини, яловичини та курятини, які були придбані на Деміївському ринку м. Києва: проведено сенсорну оцінку зразків, встановлено їх свіжість за реакцією Луб'янецького, за колориметричним індикаторним методом та визначенням вмісту сірководню і глікогену.
      За результатами оцінки встановлено, що зразок свинини відповідав вимогам нормативної документації, а зразки курятини та яловичини відносились до категорії м'яса сумнівної свіжості. 
     Лабораторне заняття супроводжувалось застосуванням мультимедійної техніки. Наприкінці заняття викладач відповів на питання студентів.