Кафедра експертизи харчових продуктiв НУХТ

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбувся науковий семінар «Використання «електронного носу» в аналізі харчової продукції» в рамках науково-дослідної роботи кафедри «Проведення ідентифікації та виявлення фальсифікації харчових продуктів із використанням сенсорних аналізаторів», який підготував аспірат третього року Ася Калініченко.

Доповідь була присвячена питанням розробки способів та методик аналізу харчової продукції із використанням «п’єзоелектронного носу», створення масивів сенсорів на кафедрі, використання алгоритмів штучного інтелекту для обробки багатовимірного масиву аналітичної інформації.

Викладачів та аспірантів кафедри зацікавили практичні аспекти використання «електронного носу» в індивідуальних наукових дослідженнях, а також в навчальному процесі, а саме у дисциплінах «Хімія запаху, смаку та кольору», «Основи сенсорного аналізу харчових продуктів», «Методи контролю якості продукції в галузі», «Основи експертизи харчових виробництв», «Сенсорний аналіз», «Контроль якості та безпечності продукції галузі», «Експертиза харчових продуктів», «Основи товарознавства», «Інструментальні методи досліджень», «Ідентифікація та методи виявлення фальсифікації харчових продуктів».