Кафедра експертизи харчових продуктiв НУХТ

     На кафедрі експертизи харчових продуктів відбулося відкрите лекційне заняття доцента кафедри Світлани Усатюк. Тема лекції – «Основні етапи і порядок проведення експертизи харчових продуктів».

     На лекційному занятті обговорені питання проведення експертизи продуктів харчування. Акцентовано увагу студентів на методологічні та практичні основи проведення експертизи – особливості перевірки супровідної документації, зовнішнього огляду партії продукції, відбору проб і власне лабораторних досліджень для вирішення завдання експертної оцінки.

     Для наочного розуміння студентами матеріалу викладачем приведено приклади експертної оцінки зовнішнього вигляду партії різних харчових продуктів для виявлення їхніх дефектів, свіжості та визначення їх придатності для споживання.