Кафедра експертизи харчових продуктiв НУХТ

   На кафедрі експертизи харчових продуктів відбулась зустріч викладачів із директором Центральної контрольно-виробничої лабораторії Валентиною Чеплик. Предметом обговорення були питання, пов’язані із налагодженням співпраці між установами з розширення науково-методичних баз, створення умов для проведення практичної підготовки студентів університету, проведення спільних науково-практичних конференцій та семінарів.

    Під час зустрічі обговорені актуальні на сьогодні питання щодо оцінювання якості харчових продуктів, умов та правил проведення експертиз, нових методів досліджень, які при цьому використовуються. Особлива увага приділена створенню умов із розширення можливостей навчальних лабораторій кафедри експертизи харчових продуктів.

    За результатами зустрічі із Валентиною Чеплик досягнута домовленість щодо надання консультацій викладачам кафедри у питаннях нормативного забезпечення щодо контролю якості харчових продуктів та залучення студентів факультету технології оздоровчих продуктів та харчової експертизи до участі у незалежних дегустаційних експертизах, організованих Центральною контрольно-виробничою лабораторією. Отже, студенти, що навчаються на кафедрі експертизи харчових продуктів, матимуть можливість застосувати знання і навички, отримані при вивченні профільних дисциплін, на практиці.