Кафедра експертизи харчових продуктiв НУХТ

На кафедрі експертизи харчових продуктів у рамках наукового семінару відбулася презентація приладу Lactoscan SCC для визначення соматичних клітин у молоці.

Прилад презентував представник фірми «Агросистема ЛТТД» Ярослав Коваль, який не тільки детально пояснив принцип його роботи, але надав можливість студентам групи ХЕ-3-16 взяти участь у проведенні досліджень у межах дисципліни «Методи контролю якості харчової продукції».

Презентація приладу викликала зацікавлення, як студентів, так і викладачів кафедри на чолі із завідувачем кафедри Світланою Усатюк, яка сприяла проведенню семінару.

Студенти власноруч виконали пробопідготовку зразків та активно цікавилися у доповідача відносно складових приладу та принципу його роботи. Були досліджені декілька зразків молока та здійснений аналіз відповідно до результатів, показаних приладом.

Захід дозволив ознайомити як викладачів кафедри, так і студентів із сучасними приладами для проведення експертизи.