Співпраця
Кафедра експертизи харчових продуктів співпрацює:
з представниками органу сертифікації Міжгалузевого центру якості «ПРИРОСТ», члену DQS-Group. Провідний аудитор цієї організації Березова Світлана є постійним учасником конференцій та семінарів кафедри та проводить лекції з управління якістю та безпечністю харчової продукції для студентів факультету.
з компанією Chr. Hansen Україна, яка проводить семінари для викладачів та студентів кафедри, знайомлячи їх із новітніми розробками компанії, а також надає кафедрі сучасні тест-системи визначення антибіотиків у молоці для їх використання в навчальному процесі.
з представником Госпрозрахункової центральної контрольно-виробничої лабораторії Укоопспілки Чеплік Валентиною Мойсеївно, із залученням студентів та співробітників кафедри до проведення дегустаційного оцінювання зразків харчових продуктів та визначенням їх якості.
з компанією ТОВ «БЮРО ВЕРІТАС СЕРТИФІКЕЙШН УКРАЇНА», представники якої беруть участь у сертифікатних програмах кафедри, гостьових лекціях, конференціях, тематичних зустрічах та засіданнях робочих груп щодо удосконалення освітнього процесу на кафедрі.
з компанією ДП "Укрметртестстандарт" під час проведення підвищення кваліфікації викладачів, гостьових лекцій, щорічних сертифікатних програм кафедри, конференціях, тематичних зустрічах зі студентами.
з Інститутом ядерних досліджень НАН України, представники якого беруть участь у наукових семінарах, гостьових лекціях, конференціях, тематичних зустрічах присвячених науковим дослідженням структури та консистенції, визначення показників безпеки харчової продукції.
з ТОВ «Сосновський Продукт» виробником елітної високоякісної продукції, що виготовляється з відбірної охолодженої сировини у відповідності з вимогами ДСТУ. Його представники беруть участь у сертифікатних програмах кафедри, гостьових лекціях, тематичних зустрічах та засіданнях робочих груп щодо удосконалення освітнього процесу на кафедрі.
з Lean Institute Ukraine, що є представником всесвітньої мережі Lean Global Network, заснованої Джимом Вумеком і Деніелом Джонсом в 2007 році, які першими представили світу методологію Lean. Lean Institute Ukraine входить до глобальної мережі, яка на сьогодні включає 32 інститути, та залучає кращих lean-консультантів світу з багаторічним досвідом впровадження Lean в таких компаніях, як Amazon, Ikea, Starbucks, Nike, New Balance і багато інших. Консультанти Lean Institute Ukraine мають досвід впровадженням Lean в таких компаніях як, МХП, Нова Пошта, Біофарма, Astarta, Kernel і ін. Представники інституту беруть участь у сертифікатних програмах кафедри, гостьових лекціях, конференціях, тематичних зустрічах та засіданнях робочих груп щодо удосконалення освітнього процесу на кафедрі.
з PolvenFoods OÜ - компанією, що була заснована в 1998 році в Іда-Вірумаа (Естонія). PolvenFoods OÜ є одним із найбільших у країнах Балтії виробників майонезу та згущеного молока, а також єдиним виробником згущеного молока в Естонії. Виробляє харчову продукцію для продажу у роздрібних мережах Естонії, Латвії та Литви, а також у сегменті громадського харчування та готельного господарства (HoReCa). Її клієнтами є найбільші в країнах Балтії торгові мережі, виробники солодощів, кухні роздрібних мереж, кондитерська та хлібопекарська промисловість, а також виробники готових страв. Представники компанії беруть участь у сертифікатних програмах кафедри, наукових та практичних програмах, гостьових лекціях, конференціях, спільних семінарах, тематичних зустрічах, проведеннях практичних консультацій та засіданнях робочих груп щодо удосконалення освітнього процесу та освітніх програм на Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» та «LEAN-виробництво харчової продукції», а також співпрацюють із кафедрою у питаннях інтеграції науково-освітньої інноваційної діяльності з метою забезпечення участі в проведенні спільних досліджень, реалізації інноваційних проектів, грантів та удосконаленні підготовки здобувачів освіти.
з ТОВ "Сертифікант", що є українською консалтинговою компанією, яка надає послуги по допомозі підприємствам та установам у впровадженні та сертифікації систем управління за стандартами HACCP, ISO 22000, ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001. Представники компанії беруть участь у обміні досвідом, проведенні спільних наукових заходів, конференцій, семінарів, круглих столів, обговоренні новітніх ідей та поширення кращих практик в системі управління якістю та Lean-виробництва харчової продукції; співпрацюють у питаннях підвищення рівня освітньої і професійної підготовки здобувачів освітньо-професійних програм ОС «бакалавр» та ОС «магістр» і міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Lean-виробництво харчової продукції» ОС «магістр».