Офіційний сайт ➡
Зміст для швидкого вибору новин:
У квітні 2024 р. був підписаний договір про співробітництво між Національним університетом харчових технологій та середньою загальноосвітню школу №174 м. Києва. Саме тому відповідальна по кафедрі експертизи харчових продуктів, професорка Оксана Шульга завітала до 11-класників та ознайомила майбутніх абітурієнтів з особливостями маркування харчових продуктів. Який би професійних шлях школярі не обрали, проте вони завжди будуть споживачам харчових продуктів, а споживач повинен бути свідомий. Викладачка разом зі школярами розібрали вимоги ЗУ «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» і визначили обов’язкову інформацію, яка повинна міститися на упаковці. Школярі поділилися досвідом реалізації свого права споживання якісних харчових продуктів.
Оксана Шульга також ознайомила школярів з усіма структурними підрозділами НУХТ та ОП, за якими нині проводять підготовку в НУХТ.
Кафедра експертизи харчових продуктів висловлює вдячність заступниці директора СЗШ №174 з навчально-виховної роботи Анні Лебідь за організацію зустрічі з учнями 11-го класу. Будемо раді бачити випускників серед студентів НУХТ.
Опублікований: 08-10-2025
Під гаслом «Майбутнє створюють люди» відбувся Lean Summit 2025, який зібрав сотні агентів змін, керівників та ентузіастів безперервного вдосконалення. Серед учасників заходу — доцент кафедри експертизи харчових продуктів НУХТ Оксана Вашека.
Саміт відкрив виступ президента Lean Institute Ukraine Сергія Комберянова, присвячений трансформації ролі керівника в компанії під час упровадження Lean-підходів. Він акцентував: сучасний лідер - не контролер, а адептор змін, який створює умови для розвитку команди й системного зростання організації.
Програма заходу охопила виступи провідних українських підприємців, які поділилися власними історіями Lean-трансформацій: шляхами до успіху, труднощами формування культури вдосконалення та дієвими практиками їх подолання. Цьогоріч особливий акцент зроблено на ролі людини як ключового чинника змін: саме персонал є джерелом інновацій і головним рушієм сталого розвитку.
Lean Summit 2025 є важливою платформою поширення Lean-філософії, обміну практиками, формування партнерств між бізнесом, освітою та державними інституціями.
Особливо приємними були зустрічі з випускниками університету, а нині активними стейкхолдерами Іванесом Віталієм, Крістіною Шинкарюк та Вікторією Павловською.
Кафедра експертизи харчових продуктів НУХТ висловлює щиру подяку представникам Lean Institute Ukraine Сергію Комберянову та Дмитрієву Андрію за професійне партнерство та можливість долучатися до спільноти, що змінює майбутнє вже сьогодні.
Опублікований: 03-10-2025
Відповідальна по кафедрі експертизи харчових продуктів за профорієнтаційну роботу, професорка, академік УАН Оксана Шульга та професор кафедри харчової хімії Сергій Шульга відвідали Бобровицьку ЗЗСО І-ІІІ ступенів (Чернігівська обл.). Школяри Чернігівської області традиційно є потенційними абітурієнтами Національного університету харчових технологій, тому ознайомлення та нагадування про наш університет було доречним.
Нині в Чернігівській області досить складно організувати офлайн навчання, адже кількість та тривалість повітряних тривог суттєво збільшилася. Користуючись повітряним затишшям викладачі ознайомили 11-класників зі структурою університету та спеціальностями, а також з умовами вступу та проживання в гуртожитках університету. Наголосили на перевазі навчання за спеціальностями, які користуються підтримкою держави.
Кафедра експертизи харчових продуктів та кафедра харчової хімії висловлює подяку директору завучу Бобровицького ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1 Володимиру Лапі за оперативні організацію зустрічі та можливість презентувати Національний університет харчових технологій майбутнім випускникам.
Опублікований: 23-09-2025
У перший тиждень нового навчального року традиційно відбулася онлайн-зустріч здобувачів першого курсу магістерського рівня освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» з гаранткою освітньої програми та викладачами кафедри експертизи харчових продуктів.
Гарантка, доцентка Світлана Усатюк ознайомила здобувачів з фокусом освітньої програми, переліком освітніх компонентів, ключовими компетентностями та програмними результатами навчання, а також з освітніми компонентами вільного вибору.
Викладачі випускової кафедри презентували свої вибіркові дисципліни, а гарантка надала інформацію про посилання для ознайомлення з їхнім описом та пояснила процедуру вибору дисциплін в електронному кабінеті здобувача.
Особливу увагу під час зустрічі було приділено питанню академічної доброчесності. Здобувачів ознайомили з основними нормативними документами, зокрема з Кодексом академічної етики університету. У підсумку всі учасники підписали Декларацію про дотримання академічної доброчесності.
Дякуємо доцентці кафедри експертизи харчових продуктів, гарантці освітньої програми Світлані Усатюк за організацію змістовної зустрічі та підтримку академічних цінностей.
Опублікований: 15-09-2025