Наукові напрями
Наукові напрями викладачів кафедри
Проф. Арсеньєва Лариса Юріївна
Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової та переробної галузей АПК в ринкових умовах.
Розроблення технологій харчових продуктів оздоровчої та профілактичної дії.
Інтелектуальна мультисенсорна система для ідентифікації та виявлення фальсифікації харчових продуктів.
Наукові основи створення сучасних пакувальних систем із забезпеченням тривалого зберігання харчової продукції.
Екологізація виробництв харчової та переробної галузей АПК; Розроблення технологій харчових продуктів оздоровчої та профілактичної дії.
Розроблення складів біодеградабельних плівок та покриттів залежно від властивостей продукту.
Доц. Попова Наталія Вікторівна
Розроблення наукових основ технологічних процесів харчових мікробіологічних і фармацевтичних виробництв з метою створення високоефективних технологій та обладнання, засобів механізації і автоматизації
Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової та переробної галузей АПК в ринкових умовах
Математичне моделювання та масштабування в непроточному та проточному рідкому середовищі пульсуючих турбулентних струменів, генерованих спеціальними елементами віброперемішувальних пристроїв
Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової та переробної галузей АПК в ринкових умовах.
Розроблення технологій харчових продуктів оздоровчої та профілактичної дії.
Оцінювання відповідності різних напоїв вимогам нормативних документів за показниками якості та безпечності та з метою розширення асортименту
Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової та переробної галузей АПК в ринкових умовах.
Розроблення технологій харчових продуктів оздоровчої та профілактичної дії.
Розроблення критеріїв ідентифікації та методів виявлення фальсифікації харчових продуктів
Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової та переробної галузей АПК в ринкових умовах.
Розроблення технологій харчових продуктів оздоровчої та профілактичної дії.
Удосконалення методів оцінювання ефективності проведення процесів у критичних контрольних точках виготовлення молочних продуктів
Доц. Петруша Оксана Олександрівна
Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової та переробної галузей АПК в ринкових умовах.
Розроблення технологій харчових продуктів оздоровчої та профілактичної дії.
Оцінка структури і кольору сировини та харчових продуктів
Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової та переробної галузей АПК в ринкових умовах.
Розроблення технологій харчових продуктів оздоровчої та профілактичної дії.
Використання сучасних інструментальних методів для дослідження фізико-хімічних властивостей та визначення якості і безпеки сировини і готових харчових продуктів
Наукові основи створення сучасних пакувальних систем із забезпеченням тривалого зберігання харчової продукції.
Екологізація виробництв харчової та переробної галузей АПК.
Розроблення технологій харчових продуктів оздоровчої та профілактичної дії.
Розроблення складів біодеградабельних плівок та покриттів залежно від властивостей продукту
Доц. Янчик Марія Володимирівна
Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової та переробної галузей АПК в ринкових умовах.
Розроблення технологій харчових продуктів оздоровчої та профілактичної дії.
Ідентифікація показників якості харчових продуктів
Доц. Пащенко Богдан Сергійович
Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової та переробної галузей АПК в ринкових умовах.
Удосконалення належних виробничих практик харчових та переробних виробництв.
Підвищення надійності обладнання харчових та переробних виробництв з метою покращення якості готової харчової продукції.
Ас. Золотоверх Катерина Володимирівна
Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової та переробної галузей АПК в ринкових умовах.
Розроблення технологій харчових продуктів оздоровчої та профілактичної дії.
Технологія харчової продукції з пробіотичними властивостями для закладів масового харчування
Держбюджетні науково-дослідної роботи викладачів кафедри
Тематика науково-дослідної роботи викладачів кафедри охоплює такі основні напрями згідно з держбюджетними темами
1. «Науково-практичні основи застосування інструментів систем управління для підвищення ефективності діяльності підприємств харчової промисловості».
Номер реєстрації теми в УкрНТІ 0123U105062, термін виконання 2023 – 2028рр.
Науковий керівник – канд.т.н., доц. Вашека О.М., виконавці: доц. Петруша О.О., доц. Усатюк С.І., доц. Пащенко Б.С.
2. «Розроблення критеріїв ідентифікації та методів виявлення фальсифікації харчових прдуктів».
Номер реєстрації теми в УкрНТІ 0119U001879, термін виконання 2019 – 2024 рр.
Науковий керівник – к.т.н., доц. Усатюк С.І., відповідальний виконавець - к.т.н., доц. Кійко В.В., виконавці – професор кафедри Арсеньєва Л.Ю., доценти кафедри к.т.н. Попова Н.В., к.т.н. Сидор В.М., к.т.н. Петруша О.О., к.т.н. Вашека О.М., к.т.н. Янчик М.В., к.х.н. Калініченко А.О., к.т.н. Пащенко Б.С., асистенти Золотоверх К.В., Логінова А.О.
3. «Наукове обґрунтування використання біодеградованих їстівних плівок та покриттів для хлібобулочних і кондитерських виробів».
Номер реєстрації теми в УкрНТІ 0917U006123, термін виконання 2017 – 2020 рр.
Науковий керівник – к.т.н., доц. Шульга О.С., відповідальний виконавець - к.т.н., ас. Чорна А.І., виконавці – к.т.н., доц. Шульга О.С., к.т.н., ас. Чорна А.І.
4. «Проведення ідентифікації та виявлення фальсифікації харчових продуктів з використанням сенсорних аналізаторів».
Номер реєстрації теми в УкрНТІ 0113U001430., термін виконання 2013 – 2018 рр.
Науковий керівник – д.т.н., проф. Арсеньєва Л.Ю., виконавці – доценти кафедри к.т.н. Науменко К.А., к.т.н. Петруша О.О., аспіранти Калініченко А.О., Мельниченко В.М.
5. «Формування і контроль якості і безпечності інноваційних харчових продуктів».
Номер реєстрації теми в УкрНТІ 0113U001429, термін виконання 2013 – 2018 рр.
Науковий керівник – завідувач кафедри, к.т.н., доц. Усатюк С.І., виконавці – проф., д.т.н. Арсеньєва Л.Ю., доценти: к.т.н. Сидор В.М., к.т.н. Попова Н.В., к.т.н. Шаповалова Н.П., к.т.н. Аннєнкова Н.Б., к.х.н. Іванова В.Д., к.т.н. Кійко В.В., к.т.н. Вашека О.М., асистенти: к.т.н. Карпутіна Д.Д., Адаменко О.В., Луговська О.А., Золотоверх К.В., аспіранти: Янчик М.В., Савчук Ю.Ю.
6. «Формування бар'єрних властивостей і споживна оцінка полімерних пакувальних матеріалів для харчових продуктів».
Номер реєстрації теми в УкрНТІ 0114U003516, термін виконання 2014 – 2017рр.
Науковий керівник – д.т.н., проф. Арсеньєва Л.Ю. , виконавці: доц. Шульга О.С., асист. Чорна А.І.
Участь викладачів кафедри в науково-дослідної роботи інших кафедр
1. «Наукові та практичні аспекти забезпечення якості віброекстракційних процесів та систем в харчовій промисловості».
Номер реєстрації теми в УкрНТІ 0117U003474, термін виконання 2017 – 2022рр.
Науковий керівник – д.т.н., проф. Зав'ялов В.Л. , виконавці: доц. Попова Н.В.