Усатюк Світлана Іванівна
Усатюк Світлана Іванівна
Доцент, кандидат технічних наук, старший науковий співробітник
Відповідає за навчально-методичну роботу на кафедрі, гарант ОПП “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції” підготовки здобувачів ОС “бакалавр” спеціальності 181 "Харчові технології", відповідальна за проведення методичних семінарів
Освіта
Київський технологічний інститут харчової промисловості (нині – НУХТ), спеціальність «Технологія цукристих речовин», спеціаліст.
Вчений ступінь та звання
Вчений ступінь кандидата технічних наук отримала у 1987 році, вчене звання старшого наукового співробітника - у 1994 році, вчене звання доцента кафедри експертизи харчових продуктів - у 2015 році.
Досвід роботи
Питаннями оцінювання якості та безпеки харчових продуктів займається з 2001 року.
З 2002 року працювала директором Центру оцінки якості сировини та готової продукції НУХТ, який акредитований в Національному агенстві з акредитації України та атестований у Міністерстві охорони здоровя України, з 2017 року - старший науковий співробітник Центру.
У 2006 – 2007 роках працювала в комісії МОЗ щодо віднесення харчових продуктів до категорії спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок.
На кафедрі працює з 2011 року, з 2015 року є завідувачем кафедри.
Загальний стаж педагогічної роботи складає 15 років, наукової роботи - 34 роки.
Керівник сертифікатної програми «Харчові технології»
Керівник сертифікатної програми «Впровадження систем управління безпечністю на підприємствах харчової промисловості».
Підвищення кваліфікації
1. Further development of National Accreditation Agency of Ukraine capacities according to European Practices, Твінінг,
Тема: «Proficiency Testing for Analytical Laboratories», жовтень 2012 р.
2. ДП «Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів» ДП «Укрметртестстандарт», Тема: «Зміни в Законодавстві та нормативній базі України щодо харчової продукції», листопад 2012 р.
3. Київська торгово-промислова палата. Центр бізнес-освіти, Тема: «Основні принципи європейської системи технічного регулювання», сертифікат №1712-3/18, травень 2015р
4.Національне агентство з акредитації України(НААУ), Тема: «European practice of the conformity assessment bodies accreditation in the field of product safety (ISO 22000, 22004, 22005; ISO/TS 22002, 22003)», сертифікат, липень 2015 р.
5. Університет менеджменту освіти НАПН України), , Центральний інститут післядипломної педагогічної освіти, категорія «Викладачі-тьютори (організатори) дистанційного навчання ВНЗ ІІІ-ІV р.а», Тема: «Технологічні аспекти очно дистанційного навчання», 18.05.2015-15.12.2015р. Свідоцтво про підвищення кваліфікації , №143752 серія 12 СПВ; дата видачі – 17.12.2015р.
6. ДП «УкрНДНД», Тема: «Новини 2016 року законодавства у сфері технічного регулювання. Нова редакція Закону України «Про технічні регламенти та оцінку відповідності», сертифікат, 16 березня 2016 року
7. National Offise ERASMUS+ UA, Міжнародний інформаційний тиждень Програми ЄС ЕРАЗМУС+ в Україні Тема: «Гранти для проектів міжнародної співпраці (КАZ) задля розвитку потенціалу вищої освіти та обміну кращими практиками», сертифікат, 5 листопада 2018 року.
8. Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти Тренінг «Експерт з акредитації освітніх програм: онлайн тренінг», Сертифікат c8b22e7b322640c7845cdf2a3cc6f4f1., 27-28.11.2019р.
9. Стажування з 29.03.2021р. по 01.06.2021р. на тему «Фундаментальні та прикладні аспекти систем управління безпечністю харчових продуктів та основи управління операційною ефективністю харчового виробництва за допомогою принципів Lean», ТОВ «Бюро Верітас Сертифікейшн Україна», наказ 28.03. 2021 р. № 124-к, протокол засідання кафедри № 14 від 14 червня 2021р.
Науковий та навчально-методичний доробок
Автор понад 350 наукових праць, в тому числі 58 статтей, з них 3, що входять до наукометричних баз даних, 32 патентів Українита 1 авторського свідоцтва. Є співавтором 1 монографії, 4 навчальних посібника, 1 підручника, автором 55 методичної рекомендації.
Контакти:
ауд. Ж-615, тел. (044) 287-96-31
e-mail: esmeraldo@ukr.net