Пащенко Богдан Сергійович
Пащенко Богдан Сергійович
Доцент кафедри, кандидат технічних наук
Відповідальний за розробку та підтримку нового сайту кафедри, а також представлення інформації про кафедру у соцмережах, на сайті університету; відповідальний за оформлення стендів кафедри.
Освіта
Національний університет харчових технологій, спеціальність «Обладнання переробних і харчових виробництв», ОКР "магістр".
Вчений ступінь та звання
Вчений ступінь кандидата технічних наук присвоєно у 2020 році за спеціальністю 05.18.12 – Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв.
Досвід роботи
Працював на кафедрі Машинобудування, стандартизації та сертифікації обладнання з 2014 по 2020 роки.
Працював на кафедрі Машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв з 2020 по 2021 рік.
З 2019 року займає посаду завідувача сектору асинхронного дистанційного навчання відділу дистанційного навчання НУХТ.
Підвищення кваліфікації
"Викладачі 4.0: Ефективні підходи для дистанційної освіти" (Servier Ukraine, UGEN, Центр “Розвиток КСВ”), 2020 р.;
"Компетенції викладачів 4.0" (Servier Ukraine, Центр “Розвиток КСВ”), 2021 р.;
"Інноваційні підходи до дистанційного навчання України", (UGEN), 2021 р.;
"Цифрові інструменти Google для закладів вищої, фахової передвищої освіти", (ТОВ “Академія цифрового розвитку), 2021 р. ;
"Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство,сумлінний виробник, відповідальний споживач", (Prometheus), 2022 р.;
"Медіаграмотність: практичні навички", (Prometheus), 2022 р.;
"Інформаційна гігієна. Як розпізнати брехню в соцмережах, в інтернеті та на телебаченні", (Prometheus), 2022 р.;
"Основи LEAN та 6 Sigma", (Udemy), 2022 р.;
"LEAN-виробництво, технологічна експертиза безпечність та якість харчової продукції", (Інстітут післядипломної освіти НУХТ), 2022 р.
"Цифрограм для викладачів. Рівень цифрової грамотності: “Високий С2”, "Цифрограм для держслужбовців. Рівень цифрової грамотності: “Високий С2”, (Портал "Дія. Цифрова освіта"), 2022р.;
"Інформаційна гігієна під час війни" (Prometheus), 2023 р.;
Асоційований Член ГО “Асоціація з інтеграції HACCP” від 01.02.2023р.
"Маркування харчових продуктів: інформованість споживача та відповідальність виробника", (НЦ PROFI CLUB), 2023р.
"Розроблення, впровадження, застосування системи харчування та процедур заснованих на принципах HACCP в закладах освіти", (НЦ PROFI CLUB), 2023р.
«Uni-Biz Bridge: Сучасний викладач», (UGEN), 2024 р.
Тренінг "Розвиваємо навички дизайн-мислення" (USAID, ГО "Міжнародна фундація розвитку") 2024 р.
"Fast Complex", (ГО “FAST Перша допомога і спецпідготовка"), 2024р.
"Цифрові інструменти з використанням ШІ на допомогу науковцям - ч. I: Research Rabbit, Semantic Scholar, Connected Papers", (ТОВ “Академія цифрового розвитку"), 2024р.
"Цифрові інструменти з використанням ШІ на допомогу науковцям - ч. II: CONSENSUS AI, ELICIT", (ТОВ “Академія цифрового розвитку), 2024р.
«Uni-Biz Bridge: “Освіта в умовах невизначеності», (UGEN), 2024 р.
Науковий та навчально-методичний доробок
Автор понад 80 наукових праць, з них 13 статей, має 2 патенти України на корисну модель, а також автор та співавтор 2 робочих програм дисциплін та програми для проходження виробничої практики, 12 методичних рекомендацій, 2 конспектів лекцій (в тому числі одного англомовного), 3 розділів у колективних монографіях.
Нагороди та відзнаки
Контакти
ауд. Б-311/2, тел. (044) 287-93-00
e-mail: paschenkobs@nuft.edu.ua