Шульга Оксана Сергіївна
Шульга Оксана Сергіївна
Професор, доктор технічних наук, академік ГО "Українська академія наук"
Наставник академічної групи, відповідальна по кафедрі за проведення наукових семінарів та зв'язки з профільними коледжами, наставник академічної групи ХЕ-2; Відповідальна за профорієнтаційну роботу
Освіта
Національний університет харчових технологій, ОКР магістр.
Вчений ступінь та звання
Кандидатську дисертацію на тему: «Розроблення технології екструзійних картоплепродуктів підвищеної харчової цінності» (спеціальність 05.18.01 – зберігання і технологія переробки зерна, виготовлення зернових і хлібопекарських виробів та комбікормів) до завершення навчання в аспірантурі захистила у спеціалізованій вченій раді Д 26.058.04 Національного університету харчових технологій 18 червня 2009 року (диплом ДК № 054623, рішення Атестаційної колегії від 14 жовтня 2009 р.).
Докторську дисертацію на тему: «Наукове обґрунтування та розроблення технології біодеградабельного їстівного покриття для кондитерських і хлібобулочних виробів» (спеціальність 05.18.16 – технологія харчової продукції) захистила у спеціалізованій вченій раді Д 26.058.07 Національного університету харчових технологій 15 травня 2019 року (диплом ДД № 009533, рішення Атестаційної колегії від 15 жовтня 2019 р.).
Вчене звання доцент отримала у 2014році, вчене звання професор у 2020 році.
Досвід роботи
На кафедрі експертизи харчових продуктів працює з 2012 року.
З 2015 р. проф. Шульга О.С. є членом Експертної ради МОН з експертизи проєктів наукових робіт та науково-технічних розробок молодих вчених секції «Технологічне оновлення та розвиток агропромислового комплексу; органічне виробництво і продовольча безпека» та член редколегії фахового видання “Наукові праці ОНАХТ ”.
Підвищення кваліфікації
з 15.01.2020 р. по 15.04.2020 р. стажування у вищому навчальному закладі – Інститут менеджменту інформаційних систем, м. Рига, Латвія;
з 16.02.2021 р. по 10.03.2021 р. семінар за темою: «Складові успішної презентації» Інститут післядипломної освіти НУХТ;
з 29.03.2021 р. по 16.04.2021 р. семінар: «Технології створення електронної навчальної літератури» Інститут післядипломної освіти НУХТ;
з 17.08.21 р. по 20.08.21 р. підвищення кваліфікації в Бюро Верітас Україна “Курс внутрішніх аудиторів систем менеджменту безпечності харчових продуктів (принципи НАССР, стандарт ISO 22000:2018, схема сертифікації FSSC 22000 v. 5.1, ISO/TS 22002-1:2009, ISO 19011:2018)”
Нагороди
Грамота як кращому науково-педагогічному працівнику факультету технології оздоровчих продуктів і харчової експертизи за результатами конкурсу «Кращий науково-педагогічний працівник НУХТ» 2014/2015 навчального року.
Науковий та навчально-методичний доробок
Автор 166 наукових праць в т.ч. публікацій, з них 12 входять до наукометричних баз, 43 патенти та співавтор 2 навчальних посібників з грифом МОН: «Органічна хімія. Практикум», «Технологія та лабораторний практикум кондитерських виробів і харчових концентратів».
Контакти
ауд. Ж-616, тел. (044) 287-93-40
e-mail: shulgaos@ukr.net