Студентська наука

Наукові гуртки

Науковий гурток «Якість та безпека харчових продуктів»

Студентська науково-дослідна робота охоплює усі наукові напрями кафедри:


На кафедрі діє науковий гурток «Якість та безпека харчових продукті» 

Напрями роботи і форми роботи студентського наукового гуртка:

Динаміка публікаційної активності студентів  у співавторстві з викладачами кафедри

Звіти роботи студентського наукового гуртка

Інформація про науково-дослідну роботу студентів кафедри (НДРС)

Всеукраїнська студентська олімпіада «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

👇Нижче наведено результати та список переможців🎉 Всеукраїнської студентської олімпіади «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»🏆🏆🏆

Результати олімпіади_2024

Продуктивні підсумки завершення навчального року здобувачами ОНП «LEAN-виробництво харчової продукції» 2023-2024н.р.

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбувся науково-методичний семінар присвячений підбиттям підсумків роботи здобувачів ОНП «LEAN-виробництво харчової продукції» у рамках дисципліни «Науково-дослідницький практикум. Модуль 1». Здобувачі представили свої проєкти присвячені операційному вдосконаленню процесів виробництва у харчовій промисловості. Дана тематика стає ще актуальнішою в умовах війни, коли вітчизняні виробники намагаються не тільки вистояти, а й знайти та підтримати талановитий персонал, розробити правильні продукти та послуги, а також узгодити свою стратегію подальшого розвитку з сучасною дійсністю.

Зокрема були розглянути цікаві та актуальні кейси присвячені впровадженню інструментів системи 5S на м’ясопереробних виробництвах на прикладі оператора ринку ТОВ «Глобінський м’ясокомбінат» та оптимізація процесу розливу олії на потужностях оператора ринку ПрАТ «Олком» за допомогою створення потоку цінності процесу, його картування, визначення необхідних та зайвих дій, а також інструментів PDCA та Gemba.

Здобувачі та викладачі кафедри збагатилися цінними знаннями та досвідом, що допоможе у подальшому навчанні і роботі. Дякуємо ЗСУ за можливість проводити такі заходи! Слава Україні!

Обговорення результатів плідної праці магістрантів 1 курсу ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» 2022-2023 н.р.

29 травня 2023 року на кафедрі експертизи харчових продуктів відбувся науковий семінар в рамках дисципліни «Науково-дослідницього практикум» під керівництвом професорки кафедри експертизи харчових продуктів Оксани Шульги. Здобувачі освітнього ступеня «магістр» презентували результати своєї науково-дослідної роботи. 

Напрями досліджень обиралися в рамках підготовки майбутньої кваліфікаційної магістерської роботи. Зокрема, результати проведених досліджень висвітлювалися в рамках таких тем: «Яблучний порошок - сировина для якісних макаронних виробів», «Сидр яблучний “CIBER APPLE” з додаванням меду різнотрав’я», «Дослідження впливу ароматизатора лісові ягоди на формування показників якості безалкогольного пива», «Дослідження користі шоколадного морозива з підвищеним вмістом протеїну для людей з підвищеною активністю у порівнянні зі звичайним пломбіром», «Розроблення рецептури соусу делікатесного «Кисло-солодкий з куркою»», «Дослідження органолептичних та фізико-хімічних показників маргарину зі жмихом шпинату», «Тонізуючий безалкогольний сильногазований пастеризований напій з ароматизатором «Буратіно» з додаванням цукрозамінника - екстракту стевії», «Екструзійні гречані пластівці», «Безалкогольний напій «Живчик Яблуко» з додаванням екстракту шипшини».

Кожний доповідач продемонстрував свої досягнення та ділився відкриттями. Після кожної презентації відбувалися жваві обговорення та взаємодії між доповідачами і викладачами. Учасники обмінювалися думками, задавали запитання та надавали рекомендації, щоб сприяти подальшому розвитку представлених наукових робіт.

Викладачі кафедри відзначили, що подібні заходи є ефективними під час підготовки кваліфікаційних робіт, а наведені дослідження матимуть розвиток у майбутньому і можливо впровадження у виробничий процес.

Презентація наукових здобутків магістрантів кафедри експертизи харчових продуктів 2021-2022 н.р.

На кафедрі експертизи харчових продуктів вперше відбувся науковий семінар, присвячений презентації наукових здобутків здобувачів освітнього ступеня «Магістр», освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», отриманих за результатами вивчення дисципліни «Науково-дослідницький практикум».

Подібний формат дозволяє підтримувати на належному рівні студентську науку, що також стимулює здобувачів до відповідального ставлення під час виконання досліджень для майбутньої кваліфікаційної роботи.

Нелегкі теперішні часи, звісно, внесли корективи щодо глибини та обсягів досліджень, проте, не обмежували здобувачів у теоретичному опрацюванні літературних джерел і складанні детального плану досліджень майбутньої випускової роботи, а також проведенні органолептичних досліджень.

Науковий спектр представлених досліджень викликав жваву дискусію серед викладачів кафедри, що дозволило скоригувати теми майбутніх робіт. Здобувачі випробували свої сили щодо презентації наукової роботи, з’ясували найбільш дискусійні аспекти своїх тематик.

За результатами проведеного наукового семінару вирішено проводити його щорічно з метою підтримання належного студентського наукового рівня.