Петруша Оксана Олександрівна
Петруша Оксана Олександрівна
Доцент, кандидат технічних наук
Заступник завідувача кафедри, відповідальна за дистанційне навчання, куратор академічної групи ХЕ-3-12, начальник відділу дистанційного навчання, член робочої групи ОПП
Освіта
Національний університет харчових технологій, спеціальність «Технологія цукристих речовин», ОКР "магістр".
Вчений ступінь та звання
Вчений ступінь кандидата технічних наук присвоєно у 2013 році, вчене звання доцента кафедри експертизи харчових продуктів - у 2021 році.
Досвід роботи
Працює на кафедрі з 2011 року.
Була відповідальним виконавцем держбюджетної науково-дослідної роботи Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ у 2015-2017 рр ( за темою «Ідентифікація, оцінка якості та безпечності харчової продукції сенсорними системами із штучним інтелектом» №0115U000378).
З 2016 року за сумісництвом займає посаду начальника відділу дистанційного навчання НУХТ.
Підвищення кваліфікації
«Підготовка електронних засобів навчання» (НУХТ, Київ), 2013 р.
Стажування «Як розробити систему управління безпечністю харчової продукції, що випускається на підприємствах, які входять до харчового ланцюжка та на власних потужностях торгівельних мереж», Українська асоціація якості, 2014 р.
Підвищення кваліфікації в Університеті менеджменту освіти НАПН України), 2015 р.
Участь у роботі семінару «Новини 2016 року законодавства у сфері технічного регулювання. Нова редакція Закону України «Про технічні регламенти та оцінку відповідності», 2016 р.
Міжнародне стажування «Стабільний харчовий ланцюг», HAS Hogeschool у Королівстві Нідерландів, 2018 р.
Міжнародне стажування «Нові та інноваційні методи навчання», Економічний університет у м. Краків, Польща, 2018 р.
Міжнародне стажування у Словацькому сільськогосподарському університеті в м. Нітра, Словакія, 2019 р.
Курси «Викладачі 4.0: Ефекивні підходи для дистанційної освіти», Організатори курсу Servier Ukraine, UGEN, Центра «Розвиток КСВ», 2020 р.;
Курси підвищення кваліфікації «Відеоблогерство як спосіб світової комунікації», Сумський державний університет, 2021 р.
Курси «Основи Лин и Шесть сигм», gлатформа Udemy, 2022 р.
Підвищення кваліфікації (стажування) «Lean - виробництво, технологічна експертиза, безпечність та якість харчової продукції», Інститут післядипломної освіти НУХТ, 2022 р.
Курси «Six Sigma: Certified Lean Six Sigma White Belt (Accredited)», платформа Udemy, 2022 р.
Міжнародне наукове стажування в Інституті харчових технологій і харчування Жешувського Університету, м. Жешув, Польща 2022-2023 рр.
Нагороди
Почесна грамота НУХТ, 2016 р.;
Подяка МОН України, 2017 р.;
Диплом лауреата премії Київського міського голови за особливі досягнення молоді у розбудові столиці України – міста – героя Києва у номінації «наукові досягнення», 2019 р.;
Нагрудний знак «Подяка ректора», 2019 р.;
Науковий та навчально-методичний доробок
Автор понад 200 наукових праць, має 33 патентів України на корисну модель, а також співавтор десяти програм для проходження різних видів практик та 30 методичних рекомендацій.
Контакти
ауд. Б-311, тел. (044) 287-97-15
e-mail: petrushaoo@ukr.net